1039 Budapest, Madzsar József utca 1.

Elfelejtett jelszó
Elfelejtett felhasználónév
Mezoterápia

 

Tű nélküli mezoterápia


Az idő múlása, a mindennapi stresszes élet hamar meglátszik az arc bőrén, elveszti frissességét, rugalmasságát. A mezoterápia ideális megoldás mindazoknak, akik egy gyors, fájdalommentes, nem műtéti eljárással szeretnék javítani arcbőrük minőségét.
A mezoterápia során speciális vitamin- és hatóanyag komplexumot (többek között hyaluron savat) juttatunk mikro injekciózással a bőr alá.
Az eredmény 3-4 kezelés után nyilvánvaló: a bőr rugalmasabbá, teltebbé, feszesebbé, bársonyossá és ragyogóvá válik, a ráncok kisimulnak, a bőr normalizálódik.

A mezoterápia konzultáció

A konzultáció alkalmával megbeszéljük, hogy mit szeretne változtatni az arcán, milyen eredményt vár az arcfiatalítástól. Minden esetben a mezoterápiás kezelés kizárólag a bőr diagnosztika után végezhető, amikor is sor kerül a bőrtípus meghatározására, a ráncok

 

A mezoterápia hatóanyaga és működési elve

A mezoterápiás kezelés célja a bőr (elsősorban arc, nyak és dekoltázs) kötőszövetének regenerálása, rugalmasságának és tömörségének növelése. A mezoterápia során speciális komplexumot használok, mely fő összetevője a hyaluronsav és a polyvitamin. A hyaluronsav az emberi testben is megtalálható, természetes kötőszöveti komponens. Nagy vízmegkötő hatású, hatékonyan veszi fel a harcot a szabad gyökökkel és a káros bőrösszetevőkkel szemben. A polyvitamin számos vitaminból álló komplexum, mely például C-vitamint, D-vitamint, E-vitamint is tartalmaz.

A polyvitamin elsősorban antioxidáns hatású és fokozza a kollagén szintézist.
Az arcfiatalítás hatékonysága abból adódik, hogy segítségével a bőr megfelelő rétegébe juttatjuk ezeket a hatóanyagokat, amelyek más módon nem kerülhetnének a sejtek közé, krémek hatóanyagaként nem jutnak ilyen mélyre. Ezek fokozzák a sejtek regenerációját, aminek a hatására, a vízhiányos ráncok kisimulnak, az arcbőr megújul.


A hyaluronsavról részletesebben
A hyarulonsavat véletlenül fedezték fel reumás betegek gyógyításakor, mégpedig duzzadt ízületekből vonták ki először az 1930-as években. A szépségipar elég későn, csak 1990-es években figyelt fel a vízmegkötő képességére, és fontos alkotórészévé vált a bőr megfiatalítást szolgáló készítményeknek és kezeléseknek. A hyarulonsav tartalmú krémek és kezelések lehetővé teszik azt, hogy a kor előrehaladtával a bőr ne veszítsen nedvességtartalmából, feszes és üde maradjon.

 A mezoterápia eljárás technikája

A tű nélküli mezoterápia kifejezés arra utal, hogy a Wave System, ill. egyéb hasonló, az elektoporézis elvén működő készülék segítségével, majdnem olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analítikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr legmélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos mezoterápiás kezeléssel.
Elvi alapja egy elektromos mező, amely mikroszkópikus lyukakat "üt" a sejtfalba, amelyek bár milliszekundumok alatt újra bezáródnak, de ez a rövid kis idő is elég arra, hogy az anyagot a sejtbe juttassuk. A pórusindukcióhoz szükség van a sejtmembrán félig-áteresztő képességének elvesztésére és sejten belüli alkotórészek felszabadulására.
Eredetileg gyorsan kisülő kondenzátorokkal hozták létre azt az elektromos mezőt, amely a sejtfalat átjárhatóvá tette. A setjfalak átláthatóvá tételének ötlete hamar árkerült a kozmetikai gyakorlatba is. Az eddigi módszerek a sejtek közötti állományban segítették elő a hatóanyag-bevitelt.
Az elektroporáció viszont arra ad lehetőséget, hogy szinte "egyenes vonalban", kerülők nélkül, a hatóanyag útjában álló, eddig zárt sejteken át, magukba sejtekbe történjen meg a bevitel. A gyors egymásutáni, sorozatos elektromos mezők előállítására nagyfrekvenciás (rádiófrekvenciás) elektromos rezgéseket alkalmaznak.

 

A mezoterápia

Amennyiben alkalmas vagy a mezoterápiás arcfiatalításra, és Te is szeretnéd, a részletes konzultációt követően a recepciós kolléganő segítségével időpontot kapsz a kezelésre.
A mezoterápia egy három, illetve öt alkalmas arcfiatalítási program, amellyel kúraszerűen lehet látványos eredményt elérni. Legmegfelelőbb, ha a kezelésekre kéthetente kerül sor, amelyek alkalmanként kb. 1 órát vesznek igénybe. Az arcfiatalítás megkezdése előtt fertőtlenítjük a bőrt, majd érzéstelenítő krémet viszünk fel, melyet kb. 15 percig hagyunk hatni. A mezoterápia során mikroinjekciós eljárással egy speciális vitamin- és hatóanyagkoktélt juttatunk a bőr alá, az arc teljes területén, kivéve a szemhéjakat és az orrot. A mezoterápia után minimális kellemetlenséget fogsz csak érezni, előfordulhat, hogy a bőröd enyhén kipirosodik, de ez a tünet legkésőbb 12 órán belül elmúlik. A kezelés végén egy speciális, algás maszkot viszünk fel a bőrre, ami táplálja és feszesíti azt. Napi masszázs ajánlott az arcra, valamint fényvédő krém használata.

A mezoterápiás kezelés után
A mezoterápiás kezeléssorozat végén a bőröd feszesebb, üdébb, fiatalosabb lesz; az eredmény hónapokig megmarad! A mezoterápia ismétlése évente javasolt, hogy a bőr megkapja a szépséghez szükséges plusz tápanyagokat.

 

Acne kezelése mezoterápiával

Az acne a tinédzserek leggyakoribb bőrpanasza. Főként az arcot és a felsőtestet érinti, hiszen itt található a legtöbb faggyúmirigy. A faggyú természetes módon védi a bőrt, de amikor a bőrfelszínhez közeli sejtek elzárják a faggyúmirigyek nyílását, a faggyú összegyűlik, és az egyébként ártalmatlan baktériumok felszaporodnak, ami a környező szövetek gyulladását okozza. Így alakul ki az acne.
A fiatalok ilyenkor zsíros bőrt, fekete vagy fehér mitesszereket észlelnek magukon. Az acne problémája lányoknál 12-13 éves korban alakul ki és csúcsidőpontja 17-18 év, fiúknál 14-15 éves korban jelenik meg és 19-20 éves kor a csúcsidőszak. Az acnés panaszok legtöbbje 21-22 éves korig eltűnik.
Az acne kialakulásában az öröklött hajlamon kívül szerepet játszik a faggyú összetételének megváltozása, a zsírsavak felszaporodása, a hormonok hatása, (ami megmagyarázza az életkortól függő ingadozást) valamint a szőrtüszők érzékenysége bizonyos anyagokra pl. kátrány.
Mivel minden ember bőre más és más, ezért az acne is különféle formákban jelentkezhet. Enyhe acne (I-es súlyossági fokozat) esetében faggyúdugaszok alakulnak ki. A középsúlyos acne (II-es súlyossági fokozat) során gyulladásos gennyhólyagok jelennek meg. A súlyos acne (III-as súlyossági fokozat) gyulladásos csomók, hegesedés kialakulásával jár. Acne inversának nevezzük a felnőttkori különleges acnét, ami főként a nagy testhajlatokban jelenik meg. Az acne fulmináns (heves acne) pedig lázzal, izomfájdalommal, fekélyek megjelenésével járó betegség.

 

Miért pont a tű nélküli mezoterápia?

A tű nélküli mezoterápia egy új fajta kezelés, amely az aktív bőrfiatalító hatóanyagokat – más néven koktélt – a bőr mélyebb rétegébe és zsírsejtekbe juttatja be. Ez a kezelési forma a kozmetikai készítmény hatóanyagainak 90%-át a kiválasztott területbe juttatja (az általános krémek használatakor ez csak 3-5%) tű használata nélkül. Egy kezelés 30-40 percig tart. A kezelések nagyobb felületen is hatásosak, tű és fájdalom nélkül.
A ránctalanításra alkalmazott eljárás elősegíti a kollagén és elasztin rostok képződését, hidratálja és tonizálja a bőrt. Alkalmazható: szem és száj körül, homlok, arc, nyak és dekoltázs. A bőr alá juttatott koktél nemcsak táplálja a bőrt, de méregtelenít, nyugtató és regeneráló hatása van. Serkenti az immunrendszert és gyulladáscsökkentő.

Lokális zsírpárnák fogyasztása

  • Seborreás (korpás, ill. olajos )bőrök kezelése
  • Cellulite (narancsbőr) kezelés
  • Mell kezelése, feszesítése
  • Hajhullás kezelése

 

 

 

 

 

 

 

Ha szolgáltatásainkat ajándékba szeretné adni valakinek, válassza névre szóló
ajándékutalványunkat!

Ilyen egyszerűen választhat ajándékot szeretteinek! Az összeget tetszőlegesen a vásárló határozza meg.

Aki ajándékutalványban részesül, bármely szolgáltatásra levásárolhatja az
utalványon feltüntetett összeget!