1039 Budapest, Madzsar József utca 1.

Elfelejtett jelszó
Elfelejtett felhasználónév
Lábápolás

Láb- és körömápolásról általában

A lábápolás illetve pedikűr sajnos háttérbe szorult hazánkban, pedig ugyan olyan fontos lenne figyelmet fordítanunk lábunk ápolására, mint más testrészeinkre. Mivel a lábkörmök hónapokig vastag cipőbe vannak zárva, ezért gyakran szárazak és töredezettek, a köröm illetve a talp bőre megkeményedik.


Az embernek a lába viseli a legnagyobb terhelést, ezért legalább annyira kell ápolni és gondozni, mint a test többi részét. Lábunk elsődleges funkciója a mozgás, a súly és az egyensúly megtartása. Évek alatt deformálódik a láb a rosszul választott, nem elég kényelmes cipőnek köszönhetően (állandó nyomásnak, dörzsölésnek van kitéve). Így alakul ki a bőrkeményedés – a haránt boltozat süllyedése miatt – és egyéb deformitás (kalapácsujj, tyúkszem, bütyök). A vérellátás ingadozása, valamint a fertőzésveszélyek következtében  gyakori probléma a lábak, illetve a körmök gyulladása.

Akkor beszélünk, benőtt lábkörömről mikor a köröm oldalsó szélei a körömsáncba nyomulnak.
A köröm benövése a leggyakrabban az öregujjon fordul elő, amelyet több tényező is előidézhet:

  • a szűk, hegyes vagy lapos orrú cipő
  • a körmök helytelen levágása
  • maga a láb deformitása.

Mindezek hatására a köröm elveszti a körömsánc vezetését és elkezd befelé nőni. A helyzetet tovább ronthatja az állandó edzőcipő viselete és a lábizzadás.


A pedikűrös által rendszeresen végzett kezelésekkel e problémák is megelőzhetők.
A vérellátás ingadozása, valamint a fertőzésveszélyek következtében, gyakori probléma, a lábak illetve körmök gombásodása. A pedikűrös által rendszeresen végzett kezelésekkel e problémák megelőzhetőek, javíthatóak.
A bőrkeményedések és a körmök eltávolítása is a bőrlégzést segíti. A körmök eltávolításával, kitisztulnak a köröm alatti szennyeződések, így megelőzhető a gombás fertőzések kialakulása, és csökkenthető azok terjedése. A tápláló hatóanyagok, mint pl./ a parafin, collaggén/ teljesen megváltoztatják a bőr állapotát.


Egy jó talpmasszázzsal, nem csak lábaink frissülnek fel, hanem a talpban elhelyezkedő kis erek, idegvégződések segítségével bizonyos szervi problémák kialakulása is megelőzhető. A lábpeeling segítségével az elhalt hámsejtek eltávolíthatóak, így a bőr könnyebben lélegzik, jobban felszívódnak a tápláló hatóanyagok.


A bőrkeményedések és a körmök eltávolítása is a bőrlégzést segíti. A körmök eltávolításával, kitisztulnak a köröm alatti szennyeződések, így megelőzhető a gombás fertőzések kialakulása, és csökkenthető azok terjedése. A tápláló hatóanyagok, mint pl./ a parafin, collaggén/ teljesen megváltoztatják a bőr állapotát.
Lábunkat rendszeresen ápolnunk kell, hogy megőrizze puhaságát, frissességét, valamint, hogy az öregedési folyamatokat késleltessük.

A lábápolás eredményeként a talp megszabadul ezektől a kellemetlenségektől és könnyedebbé válik a járás.
A lábmasszázs javítja a vérkeringést, kellemes a test és a lélek számára egyaránt.

Hölgyeknél a pedikűrözött láb szépségét fokozhatjuk a lakkozással is.

A férfiaknál a bőrkeményedés ugyanolyan kellemetlenségekkel járhat, mint a hölgyeknél, ezért nekik is érdemes felkeresni egy pedikűrös szakembert.

 

Lábápolás
  • klasszikus pedikűr
  • gyógypedikűr
  • pezsgőtablettás lábápolás

 

 

Ha szolgáltatásainkat ajándékba szeretné adni valakinek, válassza névre szóló
ajándékutalványunkat!

Ilyen egyszerűen választhat ajándékot szeretteinek! Az összeget tetszőlegesen a vásárló határozza meg.

Aki ajándékutalványban részesül, bármely szolgáltatásra levásárolhatja az
utalványon feltüntetett összeget!